6 храни, които помагат в горенето на повече калории

474

Изгорете повече калории с няколко храни, които ще забързат метаболизма ви – звучи прекалено хубаво, за да е истина, нали ? Не и когато т.нар. термогенезис влиза в картинката. Термогенезата е процес, при който тялото изгаря калории, за да преработи храната. Термогенните храни помагат да се засили този процес, тъй като те изгорят повече калории, когато се усвояват, отколкото в действителност съдържат.

Така се забързва и метаболизма. Така че , ако искате да се горят калории малко по-ефективно, ви препоръчваме да се добави това към вашето меню тези 6 храни

1. С високи нива на фибри и нискокалорични са храни като броколи, карфиол, брюкселско зеле, бобови растения и целина. Те са добър пример за зеленчуци, които могат да увеличат изгорянето на калории по време на хранене , тъй като те съдържат по-малко калории , отколкото всъщност отнема да ги преработите!

ВИЖ ОЩЕ ЗА ВЕГЕТАРИАНСКИТЕ ХРАНИ

2. Храни богати на протеини като пиле, риба и крехко месо, които изискват по-голям брой калории, за да се смилат и абсорбират хранителни вещества . Изследванията показват, че когато ядете протеин изгаряте допълнителни калории в сравнение с когато ядете въглехидрати или мазни храни. Яденето на повече протеин и по-ниско въглехидратната диета е желателно, ако искате да дадете на вашия метаболизъм “зелена светлина”.

ВИЖ ОЩЕ ЗА ДИЕТАТА НА ДЮКАН

3. Дехидратацията може да забави метаболизма ви. Така че, за да останете добре хидратирани, е хубаво да пиете достатъчно количество вода през деня. По този начин може да за увеличите метаболизъма. Според проучване, публикувано в списанието на “Клинична ендокринология и метаболизъм” , питейна вода може да увеличи скоростта на метаболизма в продължение на 40 минути. Установено е, че ако увеличите приема на вода за повече от една година на1.5 литра на ден, вие ще изгори 17,400 допълнителни калории и да ще намалите теглото си с около 2,3 кг .

ВИЖ ОЩЕ ЗАЩО Е ПОЛЕЗНО ДА СЕ ПИЕ ВОДА С ЛИМОН

4. Подправки като лют червен пипер, горчица, копър, чесън, джинджифил, куркума, хрян и канела са всички термогенни подправки могат да дадат на вашия метаболизъм естествен тласък. Изследване, публикувано в списанието на медицинска асоциация на Тайланд, е установено, че след консумация на алкохолосъдържащи храни, активната съставка лют червен пипер се отразява на метаболизма веднага, като увеличава с 20 на сто и се запазват в продължение на 30 минути.

ВИЖ ОЩЕ КАК ДА СТОПИШ МАЗНИНИТЕ НА БЕДРАТА?

5. Пиенето на няколко зелени чайове дневно е друг добър начин за увеличаване на метаболизма и горенето на калории. Изследване, публикувано в международен журнал на затлъстяването, е установено, че термогенния ефект на зеления чай се дължи на синергичните ефекти и високото си съдържание на кофеин и катехин – полифеноли , което увеличава метаболизма.

ВИЖ ОЩЕ ЗА ПОЛЕЗНИЯ ЕФЕКТ ОТ ЧАЯ

6. Кокосовото масло може да помогне за задействане на метаболизъм. Тази термогенна храна съдържа полезните мастни киселини, които лесно се усвояват от организма за енергия. Според проучване в Европейския вестник по хранене, съчетаването на чили и кокосово масло в храна повишава термогенезата с над 50 на сто.

ВИЖ ОЩЕ ЗА КАКВО Е ПОЛЕЗНО КОКОСОВОТО МАСЛО

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.