9 причини да мастурбираш – Как мастурбацията ти помага!

Сякаш имахме нужда от друго извинение, нали?

2 362

Нямаме отговор на въпроса „защо възприемаме мастурбирането като нещо лошо и нещо от което трябва да се срамуваме да правим“. Особено като се има предвид, че се не-веднъж е доказано че това действие има положителни ефекти върху вашето здраве, умствено благосъстояние и здравето на цялото тяло. Антъниса Могер обяснява защо е добре да мастурбираш.

1. Усещането е прекрасно

Мастурбацията увеличава притока на кръв през тялото ви и освобождава ендорфини и окситоцин (нашите хормони за задоволение). Това е толкова ценно средство, защото подобрява настроението ни. Следващия път, когато се чувствате малко потисната , не забравяйте, че имате начин да обърнете курса 😉

2. Действа като себелюбие

Когато мастурбирате сами, вие имате подхранваща и интимна връзка със себе си! Вие фактически давате вашето разрешение на това да получите удоволствие. Заслужаваш го!

мастурбация

3. Намаля риска от инфекции на шийката на матката!

Някои изследвания показват, че женският оргазъм спомага за избягването на инфекции на шийката на матката , включително и рак!

4. Помага ви да спите по-добре!

Дори и да нямате проблеми със съня, мастурбирането наистина може да ви помогне да се потопите в дълбок и подхранващ сън. Оставяйки ви да се чувствате освежени и презаредени за следващия ден!

5. Насърчава доверието на тялото

Когато мастурбирате, вие имате здрави отношения с тялото си, което е супер важно! Страхотно е да знаете, че можете да се насладите и да се почувствате добре за това, което тялото ви може да направи за вас!

защо да мастурбираш

6. Облекчава менструални спазми

Мастурбацията може да намали или премахне напълно менструалните крампи и болка. Ако имате болезнен период, опитайте се да се насладите преди да посегнете към парацетамола.

7. Облекчава стреса и безпокойството

Мастурбацията определено помага за облекчаване на ежедневния стрес и тревожност. Когато мастурбирате, вие отхвърляте тревогите, работата или домакинството от съзнанието си. Това е сравнимо с ползите от йога и медитацията!

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.