Чувствате се самотна? Или как да бъдем щастливи…

900

Чувствате се самотна? Или как да бъдем щастливи соло през този празничен сезон.Ако празничния сезон те кара да се чувстваш по-малко от весела, помощта е под ръка. LadyFame.com има експертни съвети за тези, които ще соло тази Коледа.

Самотна (прилагателно): Тъжна сте, защото един все още нямате приятели или компания.

Това е „най-често срещаният проблем на психичното здраве“, наричан още “ епидемия“ ​​и , според проучване, тази година самотата е обществено – здравен проблем, наравно със затлъстяването и злоупотребата с наркотични вещества.

В България, почти една трета от населението се чувстваш самотна във всеки един момент. Промените в начина на живот се смятат за основна причина, а физическа изолация основен симптом. Все по-голяма зависимост от технологията също се смята, че играе роля, защото , докато социалните медии насърчава самотното съществуване, то е по-лесно да се избегне образуване на реални взаимоотношения.

6 стъпки към създаване на взаимоотношения

Прочетете следните съвети как да преодолеете изолирането този празничен сезон

1. Доброволец: Самотата може да се определи като явното разминаване между желанието за взаимоотношения и чувството, че може да бъдем изключени от другите по начин, който е значим за нас. Доброволчеството, за да помогне на другите, не само ще осигури усещане за връзка, но има и допълнителен бонус – подобрени живота на други непознати, което създава смисъл и цел.

2. Нормализиране: Популярната култура и медиите често могат да обрисуват Коледа като време, което е синоним на щастливи семейства, които могат да доведат до повишено чувство, че по някакъв начин ние не се вписваме в това. Минимизиране на безполезни сравнения с други хора и приемане за нормално, че ние всички се чувстваме откъснати понякога.

3. Ангажимент: Да бъдеш сама, не е същото, както се чувстваш самотна, и да живее сам, не се равняват със самотата. Ако сте социално ангажирани, може да се радвате на компанията на други хора, понякога и изпитвате чувство за принадлежност.

4. План за напред: Създавайте нови ритуали тази Коледа – направи декорации, посади дърво, гледате изгрева, купи нови пижами – и каквото и да изберете, ще помогне за изграждането на чувство за емоционална връзка за следващата година и Коледа, които ще дойдат.

5. Бъдете благодарни: Потърсете най-малката зърно на благодарност. Дори и да се борите, за да намерите нещо, за което да бъде благодарни, този акт на търсене ще се промени емоциите ви към по-добро.

6. Протегнете ръка: Изследванията показват, че за да сведе до минимум самотата и да създадат здрави взаимоотношения, трябва да се изправите лице в лице за контакт, което е взаимно възнаграждаване. Потърсете контакт с някой, който ви е потвърдил в миналото.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.