Доверете се на интуицията си с Шестата чакра

1 324

Шестата чакра, Aджна, е в областта на третото око, което се намира в пространството между веждите. Тя обхваща хипофизната жлеза, очите,главата и долната част на мозъка. Невидимo очите, но мощен център на интуицията. Духовна чакра, която означава „отвъд мъдрост“. Aджна ви води към вътрешна знания. Отворената шеста чакра може да се даде възможност на ясновидство, телепатия, просветлено мечтателство, разширена въображение и визуализация.

Шесто чувство

Вашият свят се преживява чрез петте сетива. Дори преди да излезете от утробата, сте чували шумове като глас и сърцебиене на майката. Вие сте имали сетива за допир, вкус, и дори се възприемали светлината.  Вие сте се научили да се доверите на сетивата си в това, което можете да опитате, помиришете, докоснете, видите и чуете. Докато сетивното възприятие е велик  житейски опит, той ви ограничава, когато става въпрос за разширяване на съзнанието ви.

В миналото е трябвало да се разчита на чувството за интуиция и вътрешно знание. Преди модерни технологии, ние трябваше да разчитаме на сигнали от околната среда и по-първичен инстинкт да ни водят. Точно както птиците могат да усетят, когато идва цунами  или ккато катерици знаят кога е време да събират храна за зимата, хората също имат силно развита интуиция. Ние сме просто загубили връзка с нея, както и способността си да ѝ се доверим.

Усетете Вашия път към интуицията

Вашите физически сетива мога да Ви насочат за това как да следвате интуицията си. Например, някога сте имали чувството, че мляко от картонена кутия е развалено? Помирисваш млякото, поглеждаш датата, на която все още е далеч изтичане, и дори питате всички вкъщи „Дали това мляко лошо?“. След това, ако не откриете нещо конкретно, да продължавате напред и го опитвате, но като резултат получавате силна болка в стомаха? Това е, защото на много фино ниво обонянието открива, че нещо не е наред и дава една капка съмнение.

Ето още един пример: вие правите бизнес сделка с някой. Лицето изглежда страхотно и честен. Но когато си стискате ръцете усещате, че просто нещо не е правилно. Когато сделката се осъществява, можете да разберете, че е корумпиран.

Вие получавате тези насоки чрез сетивата си, но когато нещо не се вижда сте склонни да го игнорирате. Добрата новина е, че можете да се научите да се доверят на тези улики и да вземате по-добри решения, основаващи се на вашата интуиция. Когато вашите решения се оказва верни, да ги запишете за засилване на тази интуицията и да се  направлявате в правилната посока. Не забравяйте, че точно като животните в гората, вие също винаги сте имали това шесто чувство; но просто трябва да го намерите отново.

Попитайте Вашата вътрена знаещ за ориентиране


Можете да използвате и своя вътрешна мъдрост да питате за насоки вземане на правилните решения. Като се има предвид ума, интелект и его, вие сте в процес на вземане на решения, включително душата ви е в този процес. Точно както когато се обръщате към третата чакра в областта на слънчевия сплит, за да ви насочва чрез комфорт или дискомфорт , да обърне внимание на предчувствие или коварено усещане, за да продължите наред. Ако сте в объркани, потърсете вашето чувство за интуиция, за да Ви отвори и помогне да направите правилния избор.

Как да се балансира Аджна


Просто като всяка от духовните чакри, Аджна е най-добре балансирана чрез медитация. Изтръпване или пулсиращо усещане в областта на третото око по време или след медитация е знак, че ви се отваря този блокирана чакра. Голяма пранаяма дишане техника се нарича Brahmari или дишането на пчелите . Сложете и двете си ръце пред лицето си. Поставете двете средни пръста над очите си . Оставя пръстите на индекса за почивка по линията на веждите и кутрето пръсти по скулите . Затворете ушите си с палци. Поемете дълбоко вдишване и издишайте думата АУМ с акцент върху „M“ звук , докато създавате бръмчене като пчела. Правете това в продължение на две или повече минути. Можете да се облекчи напрежението в главата и той работи за отваряне на шеста чакра.

Асани, звуци, цветове и камъни


Всяко йога асана, където челото е натиснат надолу е добра за шеста чакра . Опитайте поза дете (Balasana) с челото си притиснато към пода или йога блок . Dolphin поза е друга полезна поза.

Цветът за шеста чакра е индиго и звук мантра е ШАМ .
Естествени камъни, които помагат за отворена чакра Аджна са аметист, лапис лазули  и азурит.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.