Как да не те ухапе нито един комар тази година?

1 748

Лятото дойде и с него дойдоха и комарите!

Виж как можеш да се предпазиш от ухапване и то само с натурални начини, без да е нужно използването скъпи препарати с несигурни резултати.

Постави на балкона или в двора подходящи растения!

Розмарин, босилек, градински чай, мента, лимонена трева, евкалипт, лавандула, чесън, здравец, маточина, лук или невен. Ще създадат „щит“ в периметъра и ще държат комарите далеч.
Ако нямаш място за растения, етеричните масла ще свършат същата работа! Същота така можеш да изгориш някоя от изброените билки.

Използвай етерични масла

Разреди етерично масло от горните растения във вода или вода със спирт и пръскай стените и растенията вътрешно и външно на всеки 15-20 дни.

Увеличи добавянето на витамин B1

Доказано е че високите нива на витамин B1 кара организма да не е толкова желан от комарите.

Избягвай храни богати на калии
Доказано е че млечната киселина която се произвежда след приемането на храни богати на калии (банани) привличат комарите.

Избягвай тъмните дрехи
Според едно проучване, комарите се привличат и от тъмните дрехи, което означава че трябва да предпочиташ по-отворени цветове.

Ползвайте аромати, които отблъскват комарите
Оцет и чесън са първи във списъка. (да знаем какво си мислиш в момента).

Направи си твое мазило против комари
Добави 7-10 капки етерично масло в 2 супени лъжици растително олио и го разбъркай.
ВНИМАНИЕ: Етеричните масла са доста силни, за това ти препоръчваме да намажеш една много малка част от тялото ти, за да видиш дали не си алергична!

Защити китките и глезените
Ммм, любимите места на комарите. Но с малко пресен босилек, маточина и няколко капки от отварата която си направила против комари,ще защитят тези зони.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.