Как да се преборим с болките в коленете

686

Ние искаме да облекчим вашите болки и за това ще ви дадем няколко полезни съвета,как да облекчите болките в коленете. Ако изпълните нашите инструкции, вие сами ще се удивите от подобрението.

Да не се отпускате прекалено много

Прекомерната почивка и неподвижност водят до отпускане на мускулите, което от своя страна увеличава болката в ставите. Намерете тренировъчна програма, която е безопасна за коленете, и се придържайте към нея. Ако не сте сигурни какви движения са безопасни за вас, или колко от тях можете да направите, посъветвайте се с вашия лекар или тренъор.

Правете упражнения

Упражненията укрепват мускулите, които поддържат коляното, и увеличават гъвкавостта. Полезни упражнения са ходенето, плуването и водна аеробика.

Опитайте се да не падате

Болезнените или слаби колене могат да увеличат вероятността от падане, което може да доведе до допълнително увреждане на коляното. Намалете риска от падане – уверете се, че вашият дом е добре осветен, на стълбите има перила и ако имате нужда да си вземете нещо от висок рафт трябва да имате подходяща стълба.

Почивайте често и при нужда поставете поставете компреси с лед

Тези неща са добри за болки в коленете, причинени от малки повреди или влошаване на артрит. Дайте на коленете си малко почивка,поставете лед за да намалите подуването и дръжте коленете си нависоко при всяка възможност.

Помислете за диета

Ако сте с наднормено тегло трябва да започнете диета. Загуба на тегло намалява натоварването на коленете. Не е нужно да оформите идеално тяло.И минимални промени ще доведат до чувствителни подобрения.

Не се колебайте да използвате помощни устройствата за ходене

Помислете за акупунктура

Тази форма на традиционната китайска медицина, където тънки игли се инжектират в определени точки от тялото, е широко използвана за облекчаване на много видове болки и може да бъде полезна и при болки в коляното.

Не позволявайте на вашите обувки влошат положението ви

Подплатените стелки могат да намалят натоварването на коленете ви. На пациенти с колене, страдащи от артрит, лекарите често препоръчват специални обувки . За да намерите най-подходящите стелки, говорете с Вашия лекар или физиотерапевт.

Използвайте различни температури

След травма на коляното, използвайте студено, за да се намали подуването и облекчи болката.Може да използвате пластмасова торба с лед или замразени храни . Използвайте студеният компрес за петнадесет до двадесет минути три или четири пъти на ден. След това, можете да се насладите на топла вана, бутилка с топла вода или топла кърпа за петнайсет или двайсет минути само три или четири пъти на ден.

Не прекалявайте с упражненията

Прекалено много упражнения могат да имат значително въздействие върху ставите, те могат допълнително да наранят болезнените колене. Избягвайте разклащащи упражнения като бягане, скачане и дълбоко клякане.

Потърсете квалифициран съвет

Ако болката в коляното се е появила наскоро, посетете вашия лекар, за да се определи причината. Важно е да научите възможно най-бързо, това, което се случва с вас, така че да може да се предотврати по-нататъшно влошаване на здравето ви.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.