Какви са чакрите и техните психологически свойства

2 209

Чакри са центрове на енергия, разположени по линията на гръбначния стълб. Има седем на брой, и те управляват нашите психологически качества. Чакрите, разположени в долната част на тялото ни са нашата инстинктивната страна, най-високите – психическата.

Чакрите могат да имат различни нива на активност. Когато те са „отворени“, се счита, че действат по нормален начин. В идеалния случай, всички чакри ще допринесат за нашето съществуване. Нашите инстинкти ще работят заедно с нашите чувства и мисли. Все пак, това обикновено не е така.

Някои чакри не са отворени достатъчно, като може да са по-малко активни и не се компенсират, други чакри са над нормалната активност. Идеалната позиция е, когато чакрите са балансирани. За да разберете какво е състоянието на вашите чакри, направете теста за чакра.

Съществуват много техники за балансиране на чакрите. Използват се предимно техники, за да отворяне на чакрите. Вижте техниките за отваряне на чакрите.

 1. “АЗ СЪМ” – Коренна чакра

  Коренната чакра е да бъдеш физически там и да се чувстваш като у дома си в различни ситуации. Ако тя е отворена, можете да се чувстват заземен, стабилен и сигурен. Чувствате, че присъства тук и сега и сте свързан с физическото си тяло. Вие чувствате, че имате достатъчно територия.

  Ако сте склонни да се страхувате, лесно се чувствате нежелан или да сте изнервени, има вероятност коренната Ви чакра да е по-малко активна.

  Ако тази чакра е прекалено активна, може да бъдете много материалистични и алчни. Вероятно сте обсебени да бъдете защитени и се противопоставяте на промените.
 1. “АЗ ЧУВСТВАМ” – Сакралната чакра

  Сакралната чакра е чакра на чувствата и сексуалността . Когато тя е отворена, чувствата ви се движат свободно и се изразяват, без да ви е прекалено емоционално. Също така сте отворени за интимност и можете да бъдете страстна и жизнени.

  Ако сте склонни да бъдете статични и неемоционален или имате „Poker Face„, Сакралната чакра най-вероятно не е достатъчно активна и не сте много отворени към хората.

  Ако тази чакра е прекалено активна, то сте склонни да бъдате емоционални през цялото време. Ще се почувствате емоционално привързан към повечето хората и може да бъдете често пъти и сексуално привлечени.
 1. “АЗ ДЕЙСТВАМ” –  Чакра на слънчевия сплит

Чакрата на слънчевия сплит отговаря за отстояването на себе си в една група. Когато тя е отворена, ще чувствате, че притежавате контрола и имате достатъчно самочувствие.

Ако чакрата на слънчевия сплит е по-слабо активна, сте склонни да бъдете пасивни и нерешителни. Изразява се с плахост да получите това, което искате.

Ако тази чакра е в излишък, вие сте властен и вероятно дори агресивни.

 1. “АЗ ОБИЧАМ” – Сърдечна чакра

  Сърдечната чакра е относно любов, доброта и обич. Когато тя е отворена, вие сте състрадателен и приятелски, работите в хармонични отношения.

  Когато сърдечната чакра е в недостиг, вие сте студени и отдалечени.

  Ако тази чакра е свръх-активна, вероятно задушавате хората с вашата любов и за вашата любов има егоистични причини.
 1. “АЗ ГОВОРЯ” – Гърлена чакра

Чакрата на гърлото е център за себеизразяване и говорене. Когато тя е отворена, Ви нямате проблеми да изразявате себе си, и вие може да се прави, сякаш сте артист.

Когато тази чакра е в недостък, не са склонни да говорите много, а най-вероятно са интровертни и срамежлив. Ако не говорите истината, може да блокирате тази чакра.

Ако тази чакра е свръх-активна, сте склонни да се говори прекалено много, обикновено се опитвате налагате Вашите истини и да държи хората на разстояние. Най-вероятно сте и лош слушател.

 1. “АЗ ВИЖДАМ” – Чакра на третото око

Чакрата на третото око се отнася за прозрение и визуализация. Когато тя е отворена, имате добра интуиция и склонност към фантазиране.

Ако тя е по-слабо активна, не сте много добър в мисленето за себе си, и вие може да са склонни да разчитат на органи. Вие може да бъде сковани в мисленето си, разчитайки на вярвания твърде много. Дори може да се обърквате лесно.

Ако тази чакра е свръх-активна, може  живете в свят на фантазия. В прекомерни случаи са възможни и халюцинации.

 1. “АЗ ЗНАМ” – Коронна чакра

Коронната чакра е чакра на мъдростта. Когато тази чакра е отворена, вие сте непредубеден и доста наясно със света и със себе си.

Ако тя е недостатъчно активна, не сте много наясно с духовността. Вие вероятно сте доста скован в мисленето си.

Ако тази чакра е по-развита, вие вероятно интелектуализирате нещата твърде много. Може и да се изразява с пристрастеност към духовността и вероятно се игнорирате вашите телесни нужди.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.