Кожни проблеми през лятото

942 971

Лятото ни дава толкова толкова топли и слънчеви дни.Въпреки това настроението ви може да бъде помрачено от различни кожни проблеми, които възникват в жегата. Ние сме подготвили за вас няколко наставления, които могат да ви помогнат да защитите чувствителна кожа от неприятни заболявания. Предозирането на ултравиолетови лъчи е най-често срещаният проблем през лятото. Много жени се сблъскват с подуване, зачервяване и чувствителност на кожата след слънчеви бани. Някой любителки на слънчевият загар понякога се излагат прекалено много на слънчевите лъчи докато получат мехурчета. Такива тежки изгаряния могат да се получат не само на плажа, но когато сте и в контакт и с химикали във водата. Ако ви изгори химически разтвор от басейна трябва веднага раните да се обработят с противовъзпалителни лекарства . Засегнатият участък трябва да се дезинфекцира, и след това се направи стерилна превръзка с противовъзпалителни медикаменти.

Ако се подготвяте за пътуване до морски курорт, обезателно сложете при козметичните си принадлежности крем за кожни изгаряния. Може да го намерите в аптеките заедно със слънце предпазната козметика.Не забравяйте също подходяща шапка и слънчеви очила. Лятото влияе и на акнето – кожният проблем тук е сериозен. Заболяването може да се развие на фона на високите нива на тестостерон, който се активира в мастните жлези. Епидермисът става груб ,с гнойни пъпчици и черни точки . От акнето може да се излекувате ако всеки ден използвате специален препарат за почистване и противовъзпалителен крем с , антибактериално действие.

Ако акнето засяга почти цялото ви лице в този случай имате нужда от консултация с дерматолог.
Зачервяване може да бъде причинено от алергични дерматити или след някоя козметична процедура като пилинг и подмладяване на кожата. Ето защо лекарите не препоръчват процедурите за почистване в жегата.Не се лекувайте сами. Лекарствата могат да прикрият симптомите и да усложнят поставянето на диагноза на заболяването. Единственото нещо, което можете да направите сами е деликатно почистване на кожата с успокояващо мляко или противовъзпалителен крем. В повечето случаи, появата на раздразнения по кожата са свързани със слънцето. Ако имате склонност към зачервяване, се опитайте да защитите кожата от UV светлина и рядко ходете на плажа.
Пелена обрив.- За съжаление, тя се появява не само при бебетата. В горещо време, когато се поти тялото, често се появява обрив под гърдите, в слабините и корема при затлъстели хора.
Също така може да се заболеете от бактерии, гъбички, алергии, заболявания на червата. . Ако забележите подобни симптоми, погрижете се за моментално предотвратяване на инфекция. Може да използвате анти-термална вода, която не съдържа алкален гел за интимна хигиена. Използвайте комфортно бельо от естествени материи.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.