Празничното преяждане: 6 малки хитрини как да се избегне

836

Как да се избегне увеличаване на теглото през този сезон, изпълнен с красивите семейни празници като Коледа, Нова година, а и не малко именни дни.

Вероятността да сте се отдали изцяло на коледното настроение, е твърде голяма, а дрехите започват да се чувстват леко стегнати вече. Затова LADYFAME.com предлага 6 прости хитринки, които ще ви помогнат да се справите с нежеланите промени около празниците.

1.Спри да си даваш разрешение да преяждате

Не си казвай, че „всичко може да се яде“. Коледната трапеза не е шведска маса. Храните с високо съдържание на мазнини или склонност към хапване на храни, които обикновено не се ядеш, не биха се отразили добре на никой. Нека бъдем честни, никой не идва в къщата ти и не те кара да се ядеш много повече храна, отколкото трябва.

Няма нищо лошо в това се наслаждаваш на добро качество на храните със семейството и приятелите, но злоупотребата – консумирането на храни, които никога не са привлекателни за теб, просто защото е Коледа. Няма смисъл.

Така че, вместо да се отписва декември месец и да си позволяваш да ядеш каквото пресича пътя ти, по-добре прави добър и осмислен избор. Това не означава ограничаване, а само неядене боклуци в прекомерни количества само защото е Коледа.

2. Не си губи мярка за калориите

Може да обичаш чипс или шоколад или ядки или наистина добро сирене, но можете да разпределите висококалорични лакомства, които ще бъдат предлагани през следващите седмици също.

Хапвай това, което наистина ти се яде , а след това да му се наслаждавай правилно. Може също да помогне да си водите регистър през деня на точно това, което сте консумирали, за да идентифицираш моменти, когато може да бъде по- уязвим.

3. Изкуството на балансираното хранене

Почивка означават забавни моменти, които също могат да означават допълнителни лакомства и повече време за престой. A ключово умение, когато става въпрос за постигане на правилния баланс между добра храна, редовни социални събития и контрол на теглото, е да се научиш да балансираш, когато има изобилие от неща .

Дали това означава: допълнително упражняване, или период без алкохол, или допълнителни разходки.Най- просто казано, следващия път, когато има тежка храна за някой празничен ден, просто компенсирай с последващ ден, в който хапваш салата, зеленчуци, супа и риба на скара и ще се чувстваш винаги, че държиш здраво контрола за твоето тегло.

4. Упражнения, без извинения

За много от нас, празниците означават, че имаме по-малко за тренировка. Това означава, че като се има предвид допълнителните калории, ще са необходими повече упражнения.

Ежедневните сутрин и следобед разходки, допълнително фитнес и активни семейни дейности като екскурзии, колоездене и разходки са хубави и забавни начини да включват упражнения, като неразделна част от празничния сезон. Най-добрият начин да се ангажираш с редовни физически упражнения, дори по време на празниците, е да се планират в бъдещето.

5. Следи теглото си

Може да звучи грубо, но проверка на теглото веднъж или два пъти седмично по време на празниците може да бъде всичко, което трябва да направите, за да спреш пълзгането нагоре.

В действителност, научните изследвания в областта на навиците на тези, които са загубили тегло и държат да бъде поддържано, показват, че без значение какво ядат, те редовно си следят теглото. По този начин, веднага след като видиш, че везните започват да пълзят нагоре, можеш да компенсираш, а не изчакаш докато наддадеш с 3-5 kg и след това се налага да правиш дори диета, за да ги смъкнеш.

И не забравяй, че е далеч по-лесно да се предотврати повишаване на теглото, отколкото да се стопяват килограми , след като са се натрупали вече.

Създавай си навик и започни с просто веднъж седмично първото нещо на сутринта да се претеглиш на кантара. Вторник и петък (след уикенда и преди уикенда) са добри дни, за да проверите теглото си на седмична база.

6. Вземи някои резерви с теб

Ако искаш да имаш добро хранене и контрол на теглото за цял живот, е време да изградиш навик на определени храни с теб. Когато имаш салата или зеленчуци и опции за протеинови храни винаги на подръка, е по-малко вероятно да преяждаш с непитателна или с високи въглехидратни храни за закуска, които са лесно достъпни.

Това не означава, че не можете да се насладите на лакомства , когато сте навън.
Но ако си изградиш този навик, това означава, че никога няма да се превърнеш в жертва на храната си и да бъдеш принуден да ядеш високо калорична храна, просто защото си гладен и не е имало друг избор.

Идеята да имаш зеленчуци или да носиш протеинов бар в чантата си и никога да не се стигне до дадено събитие като глад, е идеален опит да бъдеш фокусиран към храненето си, без значение какво събитието или повода.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.