Свържете се Божественото чрез Седмата чакра

1 410

Седмият чакра, Сахасрара, е изобразена като лотос с хиляди листенца. Това е най-горанта от седемте чакри  и се намира в короната на главата. Сахасрара е нашият източник на просветление и духовна връзка с всичко, което е . Това е връзка към нашите Висш Аз, за всяко същество на планетата  и в крайна сметка божествената енергия, която създава всичко във Вселената. Истинското отваряне на Сахасрара означава осъзнаването, че сте чисто съзнание. Вие сте чисто съзнание, неразделена част от всичко. Като капка в морето, вие сте част от този океан , който съдържа и обхваща всеки аспект от него.

Излизане от мътните води

Цветето лотос е символ както на индуските, така и на будистките традиции. Тя се подхранва, расте  и се появява в мътни води. Цъфти, където няма яснота. Красотата на лотоса е уникална за неговата среда  която се появява в монотоност и липсва жизненост.


Когато стигнете до разпукването на седмата чакра, можете да излезе през пределите на физическото тяло, на егото, ума и интелекта. Можете дори излезете отвъд индивидуалната душа и да се свържете с безкрайния цикъл на раждане и прераждане. Вие се свободни от оковите на желанието. Бялата светлина обгръща тялото ви и ще се появи , за да се откроявате в мътните си обкръжения.

Непостижима красота ли е това?


След като прочетете описанието на седмата чакра, тя може да изглежда не на място. Може да си мислите: „Е, това звучи хубаво за монаси и гурута, но не и за мен. Аз съм просто един обикновен човек с нормален живот.“
Докато имаме исканията на ежедневния живот и те натоварват умове, които съпътстват тези искания, достигането на просветление не може да бъде толкова далеч. A достойна цел може да бъде да живеят в постоянно състояние на чисто съзнание. Но как се живее с моменти на чисто съзнание? Всички сме имали такива моменти в един или друг момент. Чувствали ли сте някога безусловна любов към някого? Случвало ли Ви е чудо?

Практикуването на медитация, молитва и ежедневно мълчание са дисциплини, които да доведат до увеличаване моменти на духовна връзка. В действителност, това са единствените средства, чрез които ще се изпита същността на Сахасрара. Точно както бихте ходят на училище в продължение на часове на ден и учене за изпити за получаване на диплома, медитация, молитва и тишината са обучения, за да достигне духовна степен.
След като сте установили ежедневната практика на тези дейности, които ви свързват с универсално съзнание, ще видите, разширяване на духовно осъзнаване на вашия външен свят. Вие ще започнете да изпитвате безусловна любов на последователна основа. Вие ще бъдете по-състрадателни и ще прощавате, ще покаже повече смирение. Животът вече няма да бъде само за вас и вашите желания. Животът ви ще стане за служене на другите, защото, когато служим на другите, вие сами си помагате.

Асани, звуци, цветове и камъни


Макар мълчанието да е най-мощният и важен начин за откриване на седмата чакра, има някои други практики , които също помагат.

Две Пранаяма дихателни техники можете да направите, преди медитация включват Нади Shodhana , или Kapalabhati.

Цветът на коронната чакра е виолетов или бял и звук мантра е универсална звука на ОМ. Естествените камъни можете да носите, за да помогнат като: аметист, селенит  и сугилит.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.