“Упътвания“ на родителя за отглеждане на дете

Не е лесно да си родител!

601

Отглеждането на детето е сложен и отговорен процес за което упътване естествено няма.Но от това как ще възпитате детето си зависи не само неговото бъдеще но и бъдещето на семейството ви както и на новото поколение на страната и на света като цяло.

Правилното възпитание на детето допринася за отглеждането на силен и независим човек, което от своя страна дава възможност да се избегнат много проблеми и трудности в по-късна възраст. Тук са пет съвета за правилното отглеждане на детето.

1 Не унижавайте детето си. Вашето дете е един малък човек, но човек, който знае много повече, отколкото си представяте.Детето може лесно да се травматизира от случайно казана от родителя пренебрежителна фраза.

2.Не трябва да заплашвате вашето дете.Със заплахата към детето,вие подхранвате страха на детето или омразата му към самите вас. Детето не проявява положителни емоции, когато е под напрежение.

3. Успокоявайте детето си,но не и когато то проявява капризи. Детето трябва да се научи да различава какво може и какво не може да прави.

4.Не нарушавайте и вие правилата когато сте с детето си.Като например да притичате на червен светофар.

5. Подкрепяйте дето си да се справи със собствените си неща. Не е необходимо в съзнанието на едно дете да се натрапва неговата безпомощност. Не е нужно да го обличате /до 7 години/да му връзвате връзките на обувките, да събирате играчките му след игра , но го научи да се справя сам и бъде независим.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.