Защо мъжете не желаят да правят секс?

512

Факт: В днешно време, мъжете често имат сексуални проблеми. Добрите новини са че това не винаги означава че мъжете не желаят жените си.
Представи се в следната ситуация: “Облякла си най-секси бельо което имаш, намалила си светлините и си се настанила на леглото чакайки партньора ти. Когато, обаче, партньора ти дойде в стаята, ти хвърля един бърз поглед, обръща главата си на друга страна, въздиша тежко и си ляга в другия край на леглото, колкото може по далеч от теб. Доближаваш го, погалваш нежно гърбът му, надявайки се…. Получаваш отговор от типа на “Нямам желание“, мрънка. Събираш се в твоята страна на леглото, опитвайки се да сдържиш сълзите си. Сега си представи че това се случва в последната една година. Звучи много тъжно, но за съжаление става въпрос за един, доста популярен из двойките сценарии, по целия свят, което показва че мъжкото достойнство е в…. криза , понякога по-често отколкото при жените.

Как да се справиш с този “проблем“

Еротично-сексуалното отблъскване може да е много трудна и разочароваща за една жена, тъй като повечето от жените са свикнали на остарялото вече клише, че мъжете “могат и искат винаги“. Така, ако партньора ти отрече да прави секс, сигурно много се разочароваш, чувстваш вина и отхвърляне. Най-вероятно ще си помислиш че вече не те желае или че има друга връзка. От друга страна, рядко, може да го приемеш, като по-малко “мъжко“ и да ти падне в очите. Със сигурност обаче, става въпрос за това колко те обича и до колко те желае, нещо което започваш да се чудиш дали е така.

За повечето жени автоматично това би значило че имат един лош сексуален живот или че връзката която имат не струва.

Бързо при “андролог“

Много често около 50-80% от мъжете се затрудняват сексуално поради някакъв проблем с орган на тялото. Като на пример, диабет, щитовидната злеза, недоспиване, пушене, над-нормено тегло, повишен холестерол, сърдечни проблеми са само някой от проблемите които биха довели до проблем с вдигането на самолета. До същия проблем могат да доведат и някои видове лекарства, като най-безобидните – хапчета против киселини, гадене, антидепресанти и др.

За всичко е виновна психологията

Много често, млади мъже, се намирад пред психилогични проблеми които водят до сексуални проблеми (статистически около 70%). В този случай, проблема се появява изведнъж, появява се случайно на периоди, докато има сутришни и вечерни ерекции. Какво може да се случва? Като цяло много неща могат да го накарат да гледа на себе си по различен начин (безработица, икономически проблеми, външни проблеми) може да повлияе на сексуалния му живот. Неща които ти може да не приемаш като проблем , като на пример че ти печелиш повече пари от него, имаш повече приятели, или че на скоро се сдобихте с дете, може да повлияят на мъжете.

По-малко еротични филми

Както знаем, мъжете обичат да гледат филми (+18). Въпреки че с новите технологии е много лесен достъпа до порно, това може да доведе до сексуален проблем при мъжете които прекаляват. Едно Италианско проучване, показало, че мъжете които гледали много порно онлайн, е било по вероятно да имат проблеми с вдигането на самолета и понижено самоуверен. Даже възникнали и съмнения до колко такива мъже биха се възбудили от нормалните истински жени (всички сме виждали как изглежда една порнозвезда нали?)

Прекалено много работа вреди на секса

Знаем че в днешно време живота който живеем и ежедневието което имаме е много уморително, работата и повечето задължения които имат и двата партньора влияят зле на сексуалният им живот.

Както сигурно вече си разбрала, това че партньора ти в момента не изпитва желание за секс, не означава че не те обича, че не те желае  и не означава винаги че има друга .

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.