Защо плаче бебето

800

Какво се крие зад плачът на бебето? Къщата се изпълва с щастие от появата на малкото човече.Цялото внимание е фокусирано върху бебето . Но бебето неспира да плаче. Какво не е наред? Може би не е необходимо да се отговоря на всеки вик на бебето, за да не се разглези? Всяка млада майка изпитва тези съмнения. Но с опита идва разбирането: плачейки детето казва, че се нуждае от помощ, защото само по този начин може да привлече вниманието ви. През първите месеци от живота на бебето, трябва много сериозно да обръщате внимание на причините за плача. Невниманието може да доведе до по-нататъшни проблеми със здравето и психическото развитие на детето.

Вероятно бебето плаче, когато иска да ви информира че: Е време за хранене.
Може да не сте забелязали колко време е минало от последното хранене на бебето. Или бебето не се е заситило.Всички бебета са толкова различни и поемат различно количество храна.

Бебето се нуждае от вашето внимание.

Между майката и детето, има една невидима връзка, особено в първите години от живота му. То деликатно улавя отсъствието на майка си. Говорете с вашето бебе, играйте си с него, пейте му нещо , вземете го в ръцете си.

Бебето плаче и когато е мокро.
Уверете се, че памперса е сух, и бебето се чувства комфортно в него.

Проверете дали му е студено или горещо.

Ако на бебето му е студено, неговото носленце и ръчички са студени. Ако челото на бебето е покрито с пот,му е горещо. Погрижете се, бебето да е в безопасност.

Бебето иска да спи.

Ако по някаква причина графикът на бебето се наруши то се затруднява да заспи дори и да е уморено. Създайте спокойна атмосфера в стаята, намалете осветлението. Вземете го на ръце или легнете до него галяйте го нежно или му говорете

Когато нещо го боли

Вие сте направили всичко, за да успокоите бебето, но той все още продължава да плаче. Това може да е знак,че нещо го боли и трябва да се консултирате с педиатър.

Ние се опитахме да ви изброим най-честите причини за бебешкият плач. Вашата любов към детето ви ще ви помогне да разберете това, което не е написано тук.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.